Filijale: Beograd l Sofija l Varna l Stara Zagora 

 

Telefon: (011) 7 357 357 l (069) 5 357 357

LASERSKA HIRURGIJA PROSTATE

Tulijum (Thulium) 200 W jе najmoćniji laserski sistem na svetu. "Isparava" uvećanu prostatu, bez obzira na njenu veličinu. Vrhunska preciznost lasera omogućava svega 0,2 mm prodiranja u tkivo.


Laserska hirurgija prostate beleži nov napredak zahvaljujući najnovijem modelu Tulijum (Thulium) lasera snage 200 W 

Brz razvoj laserske tehnologije omogućio je muškarcima sigurniji i bezbolniji način rešavanja problema sa uvećanom prostatom. Tulijum (Thulium) 200 W sinonim je za kvalitet, brzinu i sigurnost. U Srbiji samo specijalisti LASER MEDa koriste ovu evolucionarnu tehnologiju.

Problem sa mokrenjem jedan je od prvih simptoma uvećane prostate, a u rizičnu grupu spadaju muškarci stariji od 50 godina. Simptomi koji se najčešće javljaju su učestalo mokrenje, otežano mokrenje i osećaj nepotpunog pražnjenja. Zadržavanje urina u mokraćnoj bešici izaziva kod obolelog seriju novih, ali bezuspešnih poziva na mokrenje. Objašnjenje ovog procesa je jednostavno: prilikom uvecanja prostate tkivo se širi i pritiska mokraćni kanal i bešiku, pa samim tim izaziva i promenu njihove anatomije. Na taj način strada ceo urinarni trakt, kao i mehanizam normalnog mokrenja.

U početku se primenjuje konzervativna, tj. medikamentna terapija. Međutim, ona ne može da spreči dalji rast prostate. Kada žlezda prostate dostigne određenu veličinu, koja je individualna za svakog muškarca, javljaju se ozbiljni problemi sa mokrenjem, koji mogu da se reše isključivo operacijom. Zadržavanje urina u bešici predstavlja najtežu fazu - može biti hronično, pri čemu zaostali urin stvara uslove za formiranje kamenja u mokraćnim kanalima i bešici, ili akutno zadržavanje urina, pri čemu je neophodno postaviti trajni kateter kako bi se omogućilo oticanje urina. Postavljanje katetera ne može se posmatrati kao trajno rešenje problema, on "otvara vrata" infekcijama i na taj način problemi postaju mnogo ozbiljniji. Mnogi muškarci mesecima i godinama žive sa kateterom bez saznanja da mogu zauvek da se odvoje od njega i da reše probleme sa mokrenjem.

Laserska operacija prostate je minimalno invazivna metoda kojom se, bez krvarenja, vrši isparavanje prostate, a muškarac vraća intenzitet urinarnog mlaza koji je imao u mladosti. Tulijum (Thulium) 200 W zauzima vodeće mesto među postojećim laserskim sistemima. Zahvaljujući snazi ovog lasera, skraćuje se vreme trajanja operacije, pa je samim tim kraće i vreme provedeno u spinalnoj anesteziji. Takođe, Tulijum (Thulium) laser odlikuje i vrhunska preciznost – samo 0,2 mm prodiranja u tkivo. To znači da ne može doći do oštećenja okolnih tkiva, radi se isključivo u granicama prostate, milimetar po milimetar. Tulijum (Thulium) laser je odlično rešenje i za uklanjanje kamena iz mokraćnog sistema, tumora mokraćne bešike i strikture (suženja) uretre.

Detaljnije informacije o tretmanu Tulijum (Thulium) i Holmijum (Holmium) laserom možete dobiti u LASER MEDu.

 

Obaveštavamo vas da ovaj sajt koristi "kolačiće" koji služe poboljšanju funkcionalnosti sajta.
Politika privatnosti Prihvatam