Filijale: Beograd l Sofija l Varna l Stara Zagora 

 

Telefon: (011) 7 357 357 l (069) 5 357 357

LASERSKA HIRURGIJA TUMORA MOKRAĆNE BEŠIKE

Tulijum (Thulium) laser 200 W omogućava bezbolno i precizno uklanjanje tumora mokraćne bešike. Bešika se nalazi u donjem delu stomaka. Njena osnovna funkcija je skladištenje urina.

 

Krv u mokraći i bol u stomaku su glavni simptomi ovog oboljenja i ne treba ih zanemarivati. Neophodno je što pre posetiti urologa.

Tumor mokraćne bešike otkriva se ultrazvučnim pregledom. To je potpuno bezbolna i bezbedna metoda kojom se, zahvaljujući zvučnim talasima, može tačno utvrditi veličina i struktura organa. Nakon postavljanja konačne dijagnoze određuje se terapija – lečenje, kontrolisanje bolesti ili ublažavanje simptoma.

Tulijum (Thulium) 200 W bezbolno i precizno uklanja tumor mokraćne bešike.

Uklanjanje tumora mokraćne bešike laserom Thulijum (Thulium) 200 vati je minimalno traumatično i nema krvarenja. Osnovna prednost ovog laserskog sistema je njegova preciznost. Prodiranje u tkivo je samo 0,2 mm, što je najmanje moguće u dosadašnjoj urološkoj praksi. Intervencija se sve vreme prati na monitoru što garantuje tačnost i preciznost.

Osnovni faktori rizika za nastajanje tumora mokraćne bešike su:

  • Starost – najčešće se javlja nakon 50. godine života, a u retkim slucajevima se može javiti i kod osoba mlađih od 40 godina.
  • Pušenje – pušači obolevaju 4 puta češće od nepušača. Neke od kancerogenih supstanci duvana koje se nalaze u urinu mogu oštetiti mokraćnu bešiku.
  • Izloženost hemijskim materijama na radnom mestu ili u radnoj okolini – na primer, boje ili sredstva koja se koriste u gumarskoj industriji.
  • Pol – kod muškaraca je 3 puta učestaliji nego kod žena.
  • Rasa – crnci obolevaju nešto ređe od belaca.
  • Hrana i piće – voće i povrće smanjuje, dok kafa povećava rizik od nastanka ove bolesti
  • Prethodno lecenje radioterapijom ili hemoterapijom.
  • Infekcije mokraćne bešike.

 
Detaljnije informacije o tretmanu Tulijum (Thulium) laserom možete dobiti u LASER MEDu.

 

 

Obaveštavamo vas da ovaj sajt koristi "kolačiće" koji služe poboljšanju funkcionalnosti sajta.
Politika privatnosti Prihvatam